Jeg har ETT godt øye til Telemark

Ja, du leser riktig. ETT godt øye. Det ene øyet mitt er nemlig kunstig.Men med mitt ene øye som virker, mener jeg, uten blygsel, at jeg har et godt blikk for alt det vakre Telemark har å by på.

Det er sju år siden det ble oppdaget at jeg hadde en svulst i hjernen bak det høyre øyet mitt. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg fikk panikk da jeg fikk den beskjeden. Men heldigvis, svulsten var godartet. Og heldigvis, her i Norge har vi et godt helsevesen som tok tak. Under en måned seinere lå jeg under kniven på Rikshospitalet, og siden er jeg operert en gang til og jeg har vært gjennom en stråling. I fjor høst fjernet jeg øyet mitt. Hodepinen forsvant, og nå sist april fikk jeg et kunstig øye. Ikke i glass, men i akryl

Alt på et brett

Hver eneste dag tenker jeg på hvor heldig jeg er som bor nettopp her i Porsgrunn i Telemark. Her har vi alle muligheter. Det gamle ordtaket er brukt tusenvis av ganger, men det har noe i seg;

«Telemark – et Norge i miniatyr»

Her har vi alt fra fjord til fjell. I løpet av en og samme dag kan du våkne til havet som slår inn over Jomfrulands rullesteinsstrender, du kan tygge på et strå på en slette i Bø, du kan bade i en iskald fjellbekk i Tokke, og avslutte med en tur til Gaustatoppen på 1.883 m.o.h. Akkurat dette kan kanskje bli litt heseblesende å gjennomføre, men du har i hvert fall muligheten.

 

jomfruland4

Bål som brenner

Uansett hvor jeg drar, så har jeg fotoapparatet med meg. Det gode motivet kan dukke opp når du minst aner det. Da er det bittert om du sitter der uten utstyret du trenger.

Går jeg i skauen eller på fjellet, bærer jeg alltid fotoapparatet med meg. Det er ofte tungt å bære, men det får det bare være. Bildene blir så uendelig mye bedre enn om jeg kun tar med mobiltelefonen. I skauen tenner jeg gjerne et bål, aller helst nær en bekk eller et stille tjern. Bål som brenner og vann som renner, er noe av det vakreste jeg vet om. Det kan jeg se på lenge uten å bli lei. I tillegg til å brenne et bål, tar jeg alltid bilde av bålet. Bålbilder gir meg ro.

 

baal

Tur i nærområdet

Hvor gikk din siste tur i Telemark? Langs kysten, i skauen eller på fjellet? Kanskje du var på bytur?

Poenget mitt er at uansett hvor du reiser i dette vakre fylket, så får du mest sannsynlig en god opplevelse. Bruk øynene dine, du som ganske sikkert har to… Bruk nærområdene der du bor, du trenger ikke å sette deg i bilen for å få en fin turopplevelse.

 

Legg gjerne igjen en kommentar der du forteller om turopplevelsene dine. Det kan være med på å inspirere andre til å komme seg ut.

Det er Telemark.